Afspraak maken?

06 – 50 60 55 63

Vragen?

frankvanrun@well-zijn.nl

Voetreflexzone therapie

Voetreflexzone therapie brengt:

Betere kwaliteit van leven, bewustwording, acceptatie en inzicht van jezelf.

Wat is Voetreflexzone therapie?

Voetreflexzone therapie, ook wel voetreflex therapie of voetreflexologie genoemd, is een eeuwenoude volksgeneeskunde die reeds in het oude Egypte, China en India werd toegepast. Het was toen al bekend dat massage van de voeten een positieve uitwerking heeft op onze gezondheid. Voetreflexzone therapie is een wetenschap die ervan uit gaat dat er de voeten reflexzones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Voetreflexologie gaat uit van het holistische mensbeeld, de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest. Harmonie en balans in het lichaam hebben dan ook een diepe doorwerking op ons geestelijk welzijn.

Gezond zijn betekent dat lichaam en geest in balans zijn. Een goede kwaliteit van leven. Er zijn echter tal van factoren die een verstoring in deze balans kunnen veroorzaken. Dit kunnen zowel fysieke klachten zijn, of gevoelens die zich opdringen of thema’s die telkens weer terug keren. Door Voetreflexzone therapie behandeld je deze reflex gebieden en worden de bijbehorende gebieden van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor creëer je een goede doorbloeding en wordt het zuurstoftransport verbeterd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Het  zorgt tevens ervoor dat de energie vrij kan stromen in het lichaam. Mede door diepe rust en ontspanning wordt het zenuwstelsel hersteld en kan het zelfgenezende vermogen (homeostase) zijn werk doen. De harmonie tussen lichaam en geest weer in evenwicht gebracht.

Voetreflexzone therapie is een veilige methode, die niet alleen naar de klachten (de symptomen van de verstoring) kijkt, maar probeert de oorzaak te ontdekken. Door inzicht te krijgen in welke gebieden de onbalans zich manifesteert en de klachten bij de bron aan te pakken, wordt het zelfgenezende vermogen van het lichaam gestimuleerd.

De basisgedachte van voetreflexologie is dat de voeten een afspiegeling vormen van het totale lichaam. Met andere woorden: alle organen, klieren, spieren en botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten en rond om de enkels. Door de voet te behandelen, behandel je de corresponderende gebieden. Iedere behandeling staat in het teken van rust en stilte, zodat een diepe ontspanning kan optreden. Hiermee krijgt een behandeling een diepe doorwerking in lichaam en geest.

Voor wie is het?

In principe is het voor iedereen, jong of oud. Met fysieke klachten, stress gerelateerde aandoeningen of terug kerende thema’s in je leven.

Er zijn echter enkele beperkingen waarbij deze therapie niet of alleen na overleg met de huisarts toegepast mag worden. Wordt duidelijk tijdens de intake.

De voetreflex behandeling:

De behandeling gebeurt met de handen, zonder hulpmiddelen.

Wilt u graag een voetreflex behandeling ondergaan, dan kunt u contact opnemen met Praktijk Well-Zijn. Door te luisteren naar het lichaam en daar de massages op af te stemmen komt een behandelplan tot stand. Tijdens de eerste afspraak zal er een anamnese afgenomen worden. En bepalen we gezamenlijk welk behandelplan we volgen, hoeveel behandelingen gewenst zijn en op welke wijze we te werk gaan.

Ik  (Frank van Run) geef voetreflex behandelingen in mijn praktijk in Vught. Of ambulant bij u thuis als u niet mobiel (genoeg) bent om naar de praktijk te komen.

Afspraak maken

Voetreflex behandelingen worden door de meeste ziekenkosten verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Klik hier voor meer informatie

LVNT Vereniging Natuurgeneeskundige Therapeuten Nederland

RBCZ Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg

KvK 17255667