Afspraak maken?

06 – 50 60 55 63

Vragen?

frankvanrun@well-zijn.nl

Systemisch werken via het lichaam

Systemisch werken via het lichaam:

Dit is een combinatie van lichaamsgerichte therapie en systemisch werk (familie opstellingen). Door aanraken van het lichaam op de laag van de ziel, met aandacht en in wezenlijk contact te zijn met het veld van aandacht, kan energie als vanzelf in beweging komen.

Om goed in je vel te zitten, is het belangrijk om voluit te kunnen leven. En is het essentieel om in je lichaam aanwezig te zijn. Soms zijn er delen van het lichaam waar je geen contact mee hebt, geen gevoelscontact mee kunt maken.

Aandacht voor de essentie van de mens, de ziel, dat wat van wezenlijk belang is. Dan is het kijken vanuit een ander perspectief naar wat je tegenkomt in het leven gewenst. Of het nu fysieke of emotionele klachten zijn, of misschien wel gevoelens die zich telkens weer opdringen of juist thema’s in je leven die telkens terugkeren: door een diepere betekenis daarvan te ervaren, zal zich een nieuw perspectief openen. En kan energie als vanzelf in beweging brengen.

Zodoende kan er een proces op gang gebracht worden, wat je duidelijkheid kan geven  op vragen of problemen waarmee je al een tijdje stoeit.

Een mensenlichaam is klein in verhouding tot de ziel die het bewoont.

Het kan zijn dat er invloeden zijn vanuit het familiesysteem, je draagt trauma’s of gebeurtenissen mee van anderen (voor)ouders, broers of zussen. Denk hierbij aan onverwerkt verdriet,  afwezigheid, pijn en lijden, angsten of hechtingsproblematiek. De loyaliteit aan je ouders is ongekend groot, dan is het loslaten of niet meer verbinden dan ook niet makkelijk. Maar door dat te ervaren op de behandeltafel, te voelen. Gebeurd er een magische liefdevolle verandering.

Door aanraking wordt het duidelijk hoe  jij in jouw lichaam invloeden uit het familiesysteem meedraagt. Door soms het terug te geven aan het familiesysteem, zodat je niet meer verstrikt zit. Of soms moet je tussen je ouders uitstappen om je eigen leven te leiden (en niet meer te lijden). En wordt je uitgenodigd om je eigen plek in jouw familiesysteem weer in te nemen. Het één-zijn maakt plaats voor gescheiden-zijn.

Dan kun je vanuit volledige vrijheid jezelf weer verbinden met familie en of je partner. Systemisch werken via het lichaam, kun je ook zien als een familieopstelling.

Afspraak maken

Voetreflex behandelingen worden door de meeste ziekenkosten verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Klik hier voor meer informatie

LVNT Vereniging Natuurgeneeskundige Therapeuten Nederland

RBCZ Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg

KvK 17255667