Afspraak maken?

06 – 50 60 55 63

Vragen?

frankvanrun@well-zijn.nl

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage

Met de manuele lymfedrainage wordt door middel van speciale technieken het gehele lymfestelsel aangezet om een verbetering van de lymfeafvoer te bewerkstellen. Bij een verbetering van de afvoer zullen gifstoffen sneller afgevoerd worden waardoor een verbetering van de celstofwisseling en daardoor  van de cel werking plaats kan vinden. Doel van deze behandeling is het voorkomen dat zich ergens afvalstoffen ophopen.

In de natuurgeneeskunde is evenwicht belangrijk, Manuele lymfedrainage is een belangrijk onderdeel van dit evenwicht. Door methodieken toe te passen in de natuurgeneeswijzen die het lichaam voeden en doorbloeden zul je voor het behouden van dit evenwicht, ook moeten draineren.

Bij zwellingen en acute aandoeningen kan een verbeterde afvoer van het opgehoopte vocht plaatsvinden en kan er sneller herstel plaats vinden. Bij oedemen ten gevolge van een vertraagde bloedafvoer en/of slechte vaten kan lymfedrainage ondersteunend werken. De lymfevaten hebben ook een zenuwverbinding met de parasympathische zenuwen. Lymfe drainage heeft daardoor een ontspannend effect op het lichaam. De technieken van de lymfedrainage zijn goed toepasbaar binnen andere vormen van massage.

Lymfe drainage activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Afspraak maken

Voetreflex behandelingen worden door de meeste ziekenkosten verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Klik hier voor meer informatie

LVNT Vereniging Natuurgeneeskundige Therapeuten Nederland

RBCZ Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg

KvK 17255667