Afspraak maken?

06 – 50 60 55 63

Vragen?

frankvanrun@well-zijn.nl

Voetreflexzone therapie

De voet een complex geheel.

De voet is een complex geheel van 26 botten en 33 gewrichten die gelegen zijn in een web van zo’n 120 spieren, banden en zenuwen! Alle botten en ook spieren in beide voeten vormen samen een kwart van alle botten en spieren in heel je lichaam! 

Tijdens het gezonde voeten consult bekijken we of de voeten nog functioneren en doen waarvoor ze gemaakt zijn. Je voeten dragen elke dag letterlijk de vreugde en de lasten van jouw leven. Hoe bedroevend weinig aandacht van jou gaat er naar dit fundament? We weten allemaal dat als een fundament niet goed in elkaar zit dit gevolgen gaat hebben voor het gebouw dat hierop staat. Zo is het ook met je voeten en jouw lijf. Ben jij aan het werken aan de scheurtjes die ontstaan zijn, scheurtjes waar je last van hebt in de vorm van bijvoorbeeld: rugpijn, nekklachten of hoofdpijn? Of doffe, gevoelloze voetzolen na aanleiding van Chemo behandelingen…?

Ik neem je in dit consult mee naar jouw fundament, je voeten……..daar is zo veel winst te behalen! Als onze voeten weer doen waarvoor ze gemaakt zijn namelijk schokken opvangen, dan krijgen onze knieën, heupen, rug, nek en schouders zoveel meer rust en kunnen zij zich ook weer richten op hun eigen taak. Zij zijn er namelijk niet voor gemaakt schokken op te vangen en als ze dat niet meer hoeven doen…….dan houd jij dus energie over en kunnen ‘scheurtjes’ helen! 

Gezonde voeten zijn getrainde voeten!

Onze specialisatie is het delen van onze kennis en ervaring om jouw voeten weer in vorm brengen! Tenen moeten kunnen grijpen en wiebelen, voeten moeten kunnen in veren en uitzetten. Voor veel voetklachten worden steunzolen aangemeten. Je legt je voet hiermee op een (voet)bedje en zegt doe maar lekker niks meer, rust maar uit. Maar als je rugpijn hebt krijg je toch ook niet direct een korset aangemeten? De fysiotherapeut gaat je behandelen en je moet oefenen. Zo is het ook met onze voeten, deze moeten en kunnen getraind worden om hun taak (weer) uit te kunnen uitvoeren! Dit kan ook als: ‘je al op leeftijd bent, je voeten er al heel lang zo uitzien, je denkt dat het familiair is en er niks aan te doen valt, je al zo lang last hebt enz. 

In het gezonde voeten consult heb ik o.a. aandacht voor: 

  • Voetenstand, -vorm en -functie.
  • Reflexzones van de voet. Kunnen bestaande (lichamelijke) klachten of klachten aan orgaansystemen in het lichaam in stand gehouden worden, of veroorzaakt worden door druk op reflexzones als gevolg van de stand en gebruik van de voeten, schoenen en of (steun)zolen? 
  • Schoenen en (steun)zolen, waar loop je op? Het afbouwen van steunzolen (indien mogelijk) om de voet zelf weer te laten werken.
  • Klachten van(uit) de voeten zoals o.a.: Hallux Valgus (scheve grote teen), peesplaatklachten, vermoeide, stijve of pijnlijke voeten, enkelklachten, doorgezakte voeten, zwakke enkels, klauwtenen, hielspoor-, knie-, heup-, rug-, nekproblemen, hoofdpijn, kuit- en achillespeesklachten. 
  • Tapen van voetklachten indien nodig (en aanleren van het tapen, zodat je het ook zelf kunt doen).
  • Oefenen en trainen van de voeten.
  • Stand, houding en stabiel ontspannen en pijnvrij lopen.

Met 1 consult kunnen we in kaart brengen en een eerste advies en onze kijk op de klachten meegeven. Heel vaak is dit al voldoende en kun je met tips en trainingsadviezen alweer een heel eind vooruit. Over het algemeen zijn (afhankelijk van de klachten) over een wat langere termijn 3 tot 5 consulten nodig: dan brengen we het in kaart, kunnen we oefenen, krijg je oefeningen mee, kan ik voldoende uitleg geven, tapen en tapen aanleren indien nodig en evalueren en/of bijstellen.

Afspraak maken

Voetreflex behandelingen worden door de meeste ziekenkosten verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Klik hier voor meer informatie

LVNT Vereniging Natuurgeneeskundige Therapeuten Nederland

RBCZ Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg

KvK 17255667