Afspraak maken?

06 – 50 60 55 63

Vragen?

frankvanrun@well-zijn.nl

Cranio-sacraal therapie

Cranio-sacraal therapie:

Deze therapie is ontstaan vanuit de osteopathie, een Amerikaanse alternatieve geneeswijze die is ontstaan in de 19de eeuw. De geneeswijze is gebaseerd op de theorie van Andrew Taylor Still dat het lichaam in normale omstandigheden en bij goede voeding zelf genezende stoffen kan produceren tegen ziekte.

Het Cranio sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies daarom heen (duramater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven door de botten van de schedel (cranium) en de wervelkolom tot onder aan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel.

Het Cranio sacraal vocht (liquor) stroomt vanuit het hoofd langs het ruggenmerg richting heiligbeen en weer terug. De stroming van het Cranio Sacraal vocht heeft een bepaald ritme wat in het gehele lichaam te voelen is. Ook blokkades in de stroom zijn te voelen. Door op verschillende plekken in het lichaam het Cranio Sacraal ritme te voelen en hierin mee te gaan ontstaat een diepe ontspanning en stiltes waardoor de blokkades kunnen oplossen.

Het Cranio Sacraal ritme wordt ook wel onze primaire ademhaling genoemd, deze ontstaat al na de conceptie en gaat zelfs door tot enkele minuten na de dood. Omdat dit ritme onze eerste beweging is, kan het zo diep in ons bewustzijn doorwerken.

De Cranio Sacraal behandeling:

Ik schenkt bij Cranio Sacraal behandeling niet alleen aandacht aan de klachten maar ook aan de mogelijke onderliggende oorzaken. Deze oorzaken kunnen van fysieke aard zijn, van psychische aard of een combinatie hiervan. Om deze reden is het dan ook niet mogelijk om een standaardbehandeling voor een bepaalde klacht te geven. Alles is in beweging en in constante verandering.

Tijdens een behandeling van het Cranio Sacraal systeem kan een still-point optreden, een korte periode waarbij het Cranio Sacraal systeem stil valt. Hierdoor kan er een reset van het lichaam ontstaan. De vloeistof stroom wordt vrijwel stil gelegd en het denken wordt mindert. De energie wordt onttrokken aan de hersenen en ingezet om het lichaam te repareren.

Ook tijdens onze slaap kennen we still-point perioden waarin het lichaam zich hersteld.

De duur van de behandeling is ongeveer een uur. Het totaal aantal behandelingen is uiteraard afhankelijk van de klacht en de reactie van de cliënt. In overleg zal dit besproken worden, afhankelijk van wederzijdse ervaringen.

Soort klachten:

Aangezien Cranio Sacraal werk het zelfherstellend vermogen stimuleert, is het soort klachten dat behandeld kan worden zeer divers.

Klachten waarbij de therapie mogelijk kan helpen zijn onder andere hoofdpijnen, nek- en schouderklachten, chronische vermoeidheid, rugklachten, slaapstoornissen en posttraumatische klachten. Bij een ieder waarbij het weleens stormt in het hoofd (Stress is vaak de meest onderliggende oorzaak) kan Cranio Sacraal werk een uitkomst bieden.

Afspraak maken

Voetreflex behandelingen worden door de meeste ziekenkosten verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Klik hier voor meer informatie

LVNT Vereniging Natuurgeneeskundige Therapeuten Nederland

RBCZ Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg

KvK 17255667