Afspraak maken?

06 – 50 60 55 63

Vragen?

frankvanrun@well-zijn.nl

Cranio-Sacraal Reflexeologie

Cranio-Sacraal Reflexeologie:

Cranio sacraal therapie, is afkomstig uit de osteopathie en bekend geworden door Dr. W.G. Sutherland. Mevr. Dr. Martine Faure-Alderson heeft de Cranio sacrale ritmes verder ontwikkeld en kwam tot de wonderbaarlijke ontdekking dat de combinatie van reflexologie op de voet en Cranio sacrale ritmes uitstekende resultaten heeft.

Hierna was de Cranio Sacraal Reflexologie een feit geworden.

De ritmische impulsen van energie zijn de primaire expressies van leven en de levenskracht in de mens. Van origine bevindt deze ritmische tussen de hersenen en ruggenwervel en de vloeistof die hen omringt. Dit wordt door gegeven aan de rest van het lichaam via het Cranio sacrale systeem.

De ademhaling, cardiologisch vatenstelsel en het zenuwstelsel zijn essentieel voor ons leven, maar onderliggend aan deze systemen, aan de basis van ons ZIJN, aan onze bron, ligt het Cranio sacraal systeem. Dit is het meest fundamentele fysische systeem.

Het Cranio sacrale systeem wordt als één van de eerste gevormd en is onafhankelijk van de andere systemen. Zelfs voor dat het hart begint te kloppen in het embryo van de ongeboren baby. Het blijft nog enkele minuten in leven, nadat het hart en ademhaling gestopt zijn bij het stervensproces.

Alhoewel het zich zeer subtiel manifesteert, is het Cranio sacraal systeem essentieel voor de levenskracht van het menselijk organisme.

Het Cranio sacraal systeem is een fysiologisch systeem binnen het menselijk lichaam, dat samen werkt met andere lichaamssystemen. Het komt tot uitdrukking in iedere lichaamscel en er is geen lichaamsdeel wat niet met het Cranio sacraal proces te maken heeft.

Bepaalde anatomische systemen maken een beduidend significant deel uit, in de uiteenzetting van het Cranio sacraal proces.

Deze systemen en structuren zijn:

  • het membraan systeem, omliggend en omsluitend het centrale zenuwstelsel
  • de vloeistoffen, bevinden zich in het membraansysteem
  • de beenderen, welke aan het membraan systeem gehecht zitten
  • het bindweefsel, wat zich uitspreid van uit het membraan systeem naar andere delen van het lichaam

De Cranio Sacrale Reflexologische behandeling, is volledig uitgewerkt op de voet.

Van het sphenoid op schedel tot de twaalf craniale hoofdzenuwen en de Chakra’s.

De wervelkolom en het sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel.

Afspraak maken

Voetreflex behandelingen worden door de meeste ziekenkosten verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Klik hier voor meer informatie

LVNT Vereniging Natuurgeneeskundige Therapeuten Nederland

RBCZ Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg

KvK 17255667