© 2007 Praktijk voor Natuurgeneeswijzen

Oorkaarstherapie brengt:

Ontspanning en een behaaglijk gevoel door te genieten van de kruidige geur van planten en honing uit de Indiaanse cultuur. De verre herinneringen aan een diep vertrouwen en veiligheid worden weer wakker gemaakt. Deze intensieve weldoende ervaring om innerlijke harmonie en geestelijke rust te vinden, geeft je meer “ruimte”.

De legende:

De kracht van het vuur heeft de mensheid al sinds de oertijd geboeid. Met de beheersing van dit element beschikt hij over warmte en licht. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling.

Sinds eeuwen zijn zij dan ook als natuurmiddel bij verschillende culturen bekend. Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremoniën. Door de Hopi–indianen, de oudste Pueblostam met een grote medicinale kennis en een hoge spiritualiteit, kwam dit gebruik weer naar Europa.

Wat is oorkaarstherapie?

Het is een indiaanse ontspanningsceremonie. De oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk (schoorsteeneffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht door de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een “bevrijdend” aanvoelende drukregeling in oor voorhoofd en bijholten.

Na een hoofdmassage volgt een oorreflex massage. De kaars wordt aangestoken en in het oor geplaatst. De zijde welke in het oor geplaatst wordt, bevat een filter en brandt tot 10 cm boven het oor. Beide oren worden behandeld. Na de behandeling kun je zien wat er in het onderste gedeelte achter blijft, na het filter.

Het lymfesysteem wordt beïnvloed door de massages en de werking van de oorkaars. Het belangrijkste is ontspanning, wat tijdens de behandeling in rust wordt bereikt.

Workshop Oorkaarstherapie:

Well~Zijn verzorgt regelmatig een workshop Oorkaarstherapie. In deze 1-daagse workshop maakt u kennis met de werking en toepassing van oorkaarstherapie. U leert een volledige behandeling te geven, inclusief een eenvoudige massage en het gebruik van de oorkaars. Zo kunt u de rustgevende en harmoniserende werking van Oorkaarstherapie niet alleen ondergaan, maar ook bij anderen bewerkstelligen. In de agenda tref u op welke data deze workshop plaats vindt.