Commitment

 

Verbintenis:

In mijn praktijk maak ik gebruik van natuurlijke producten. Massage crèmes op basis van phytotherapie. In de phytotherapie wordt gebruik gemaakt van een deel van de plant (blad, wortel, zaden…) of van de gehele plant. Dit verklaard ook de complexiteit van het werkingsmechanisme.

Het toepassen van essentiële oliën, aromatische stoffen uit planten en bomen voor gezondheid en welzijn wordt aromatherapie genoemd. Naast het therapeutisch inzetten van essentiële oliën zijn er namelijk nog talloze andere, ‘logische’ manieren om ze te gebruiken. Niet alleen via warmte komen deze 100% natuurlijke geuren vrij in de ruimte. Ook oefenen ze hun werking uit via inhalatie en massages en specifieke huid- en lichaamsverzorging.

 

Sociale verantwoordelijkheid:

In mijn praktijk en in mijn werk in de zorg, streef ik naar een zo’n groot mogelijk sociale verantwoordelijkheid binnen mijn werkzaamheden. Die zo min mogelijk negatief zijn voor het milieu. Door eenvoud, doelgerichtheid en duidelijkheid.

Een goede gezondheid wordt niet gedefinieerd als de afwezigheid van klachten maar als een toestand van emotionele, geestelijke en lichamelijke balans. Ieder mens heeft een vitale innerlijke kracht in zich die streeft naar optimale gezondheid.

Door mijn werkervaring in de natuurgeneeskunde en in de ouderenzorg, heb ik bruikbare tips en ideeën om je zelfredzaamheid te bevorderen en meer in je eigen kracht te komen. Denk hierbij aan hulpmiddelen, waar kun je wat krijgen en hoe is de weg er naar toe.

Met betrekking tot de ouderen (en minder mobiele mensen) in de samenleving is het mogelijk om thuis behandeld te worden. Een sociaal gesprek met aandacht voor dat wat van wezenlijk belang is.