© 2007 Praktijk voor Natuurgeneeswijzen

Voetreflexzonetherapie brengt:

Inzicht in jezelf, bewustwording, acceptatie van jezelf.

Wat is voetreflexzonetherapie?

Voetreflexzonetherapie, ook wel voetreflex therapie of voetreflexologie genoemd, is een eeuwenoude volksgeneeskunde die reeds in het oude Egypte, China en India werd toegepast. Het was toen al bekend dat massage van de voeten een positieve uitwerking heeft op onze gezondheid. De reflexpunten en - zones op de voet corresponderen met weefsels en organen in het lichaam. Voetreflexologie gaat uit van het holistische mensbeeld, de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest. Harmonie en balans in het lichaam hebben dan ook een diepe doorwerking op ons geestelijk welzijn.

Gezond zijn betekent dat lichaam en geest in balans zijn. Er zijn echter tal van factoren die een verstoring in deze balans kunnen veroorzaken. Dit kunnen zowel fysieke factoren zijn als meer geestelijke factoren (denk aan stress, neerslachtigheid). Voetreflexzonetherapie creëert ontspanning en zorgt ervoor dat de energie vrij kan stromen in het lichaam. Hiermee wordt de harmonie tussen lichaam en geest weer in evenwicht gebracht.

Voetreflexzone therapie is een veilige methode, die niet alleen naar de klachten (de symptomen van de verstoring) kijkt, maar probeert de oorzaak te ontdekken. Door inzicht te krijgen in welke gebieden de onbalans zich manifesteert en de klachten bij de bron aan te pakken, wordt het zelfgenezende vermogen van het lichaam gestimuleerd.

De basisgedachte van voetreflexologie is dat de voeten een afspiegeling vormen van het totale lichaam. Met andere woorden: alle organen, klieren, spieren en botten, zenuwen en weefsels in het lichaam hebben een reflexgebied of reflexpunt op de voeten en rond om de enkels. Door de voet te behandelen, behandel je de corresponderende gebieden. Iedere behandeling staat in het teken van rust en stilte, zodat een diepe ontspanning kan optreden. Hiermee krijgt een behandeling een diepe doorwerking in lichaam en geest.

Voor wie is het?

In principe is het voor iedereen, jong of oud, met of zonder klachten.

Er zijn echter enkele beperkingen waarbij deze therapie niet of alleen na overleg met de huisarts toegepast mag worden.

De voetreflex behandeling:

De behandeling gebeurt met de handen, zonder hulpmiddelen.

Wilt u graag een voetreflex behandeling ondergaan, dan kunt u contact opnemen met praktijk Well~Zijn. Door te luisteren naar het lichaam en daar de massages op af te stemmen komt een behandelplan tot stand. Tijdens de eerste afspraak bepalen we gezamenlijk welk behandelplan we volgen, hoeveel behandelingen gewenst zijn en op welke wijze we te werk gaan.

Voeten lezen:                                                                                                         Je voeten, je leven. Het is mogelijk om je voeten te laten lezen, je eigen voeten vertellen jouw levens verhaal en laten zien wat er mogelijk speelt op dat moment in je leven. Tijdens deze voetendiagnostiek krijg weer helderheid van zaken.

Well~Zijn geeft voetreflex behandelingen in Vught en Amsterdam. Of, als u het zelf wilt leren, kunt u de Basis cursus Voetreflexologie en de cursus Voetreflexologie Energetisch op diverse locaties bijwonen. U kunt contact opnemen middels het formulier dat u op deze website aantreft bij 'contact', of bel 06 - 50 60 55 63

Vergoedingen:

De behandelingskosten worden door de meeste ziekenkosten verzekeraars vergoed.

Kijk op: http://www.vnt-nederland.nl/index.php?id=19

Registratienummer: 05.032     VNT - Nederland